Over ons

Opgericht in 1875 door de familie Dewies, is OP de oudste actieve vastgoedgroep in België. En een van de belangrijkste. Het bedrijf wordt vandaag geleid door Guillaume Pinte, die het in 2015 kocht. De groep heeft kantoren in Brussel, Gent en Antwerpen.

In 150 jaar heeft OP een zeer brede expertise op het gebied van vastgoeddiensten ontwikkeld, terwijl het trouw bleef aan het principe dat aan de basis lag: geen kortzichtig winststreven! Het doel is om duurzame partnerships tot stand te brengen met alle spelers op de markt van het onroerend goed - eigenaars, investeerders, ontwikkelaars, aannemers, enz.

Het OP-team bestaat uit ongeveer 118 mensen met bewezen vakkennis, waarvan de activiteiten rond drie hoofdassen draaien: privatief beheer (rentmeesterschap), syndicus, de verhuur en verkoop van onroerend goed.

De OP-groep nam in 2017 de activiteiten over die de Optima-groep eerder had uitgeoefend op het gebied van privatief beheer en als syndicus van appartementen, voordat Optima in moeilijkheden kwam.

Het OP beheert een portefeuille van 6.000 appartementen en is hierdoor de Belgische leider in privatief beheer. Het is ook een van de belangrijkste spelers van het land als syndicus, met het beheer van in totaal 11.000 eigendommen (appartementen, huizen, kantoren, winkels). Daarnaast heeft OP in 2019 meer dan 600 appartementen verhuurd.