Terug

Vastgoedgroep OP fusioneert met Luxemburgse sectorgenoot AGIGEST

02/10/2019

OP, een van de leiders op de vastgoedmarkt in België, gaat internationaal. In juni 2019 fusioneerde het, in het Groothertogdom Luxemburg, met het vastgoedbedrijf AGIGEST, dat zeer actief is als syndicus en als beheerder van vastgoed (rentmeester).

Het samengaan van OP met AGIGEST onderstreept de wens van de Belgische groep om een volledige service te kunnen bieden aan zijn partners en klanten die investeren in de Luxemburgse markt voor nieuw residentieel vastgoed, een markt die blijft groeien.

Guillaume Pinte, CEO van OP, stelt: "Onze aanwezigheid in het Groothertogdom Luxemburg om onze klanten te vergezellen, werd vanzelfsprekend. De Luxemburgse markt voor onroerend goed kent immers al 10 jaar dynamische groei en biedt nog steeds zeer goede vooruitzichten. "

In deze context is de fusie van AGIGEST en OP een win-win-operatie.

AGIGEST is een zeer gereputeerde vastgoedonderneming op de Luxemburgse markt, actief als beheerder van gezamenlijke eigendommen (syndicus) en beheerder van privatief vastgoed (rentmeester). Het bedrijf is voornamelijk actief in de stad Luxemburg en in de onmiddellijke nabijheid van de hoofdstad van het Groothertogdom.

Er werken 25 mensen, die allen hun activiteiten binnen de OP Group zullen voortzetten. Paulo Madureira, CEO van AGIGEST, zal het bedrijf de komende jaren blijven leiden.

OP, opgericht in 1875, is marktleider op de Belgische markt voor privatief beheer (meer dan 5.500 beheerde activa) en behoort tot de top vijf in België als syndicus (meer dan 11.000 eigendommen). Hij is ook zeer actief in verhuur. OP is gevestigd op drie locaties in België: Brussel, Gent en Antwerpen (in november).

Het samengaan van OP met AGIGEST verhoogt zijn jaarlijkse omzet tot ongeveer 10 miljoen euro (+1,8 miljoen euro) en zijn aantal werknemers tot meer dan honderd.

https://www.agigest.lu/